6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAproape 100 de persoane, prinse cu droguri la Festivalul Electric Castle

Aproape 100 de persoane, prinse cu droguri la Festivalul Electric Castle

Aproape 100 de persoane au fost depistate cu droguri în cele trei zile ale celebrului festival de muzică electonică Electric Castle din judeţul Cluj. Se anunţă controle şi în această seară, de alfel, ultima pentru petecăreţi.

Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca va acționa în această seară la Bonțida pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe psihoactive.

De asemenea, vor fi prezenți și câinii special antrenați în detectarea și semnalarea materialelor explozive, precum și a drogurilor.

În primele trei zile de festival, peste 80 de persoane au fost depistate cu droguri, dintre care 27 la volan.

Toţi cei care au fost depistaţi cu droguri la volan au fost conduşi la o unitate medicală pentru a le fi recoltate mostre biologice, în vederea determinării cu exactitate a substanţelor consumate. De exemplu, poliţiştii au depistat un şofer de 35 de ani din Alba, aflat sub influenţa substanţelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul drugtest, a rezultat o valoare poztivă pentru cocaină şi canabis. Atât în acest caz cât şi în celelalte, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive. În această zi, pe ruta Cluj-Bonţida sunt aşteptaţi zeci de mii de oameni, potrivit Antena 3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS