27.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAcuzat de înşelăciuni cu imobile, sub control judiciar

Acuzat de înşelăciuni cu imobile, sub control judiciar

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins, luni, contestaţia formulată de un cetăţean italian, deferit justiţiei într-un dosar de înşelăciune. În urma hotărârii judecătorilor craioveni, inculpatul rămâne sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, cetăţeanul italian şi alţi patru suspecţi ar fi indus în eroare 24 de persoane cu ocazia vânzării unor apartamente. Prejudiciul a fost calculat de anchetatori la peste un milion de euro.

Procurorii DIICOT din Craiova anunţau, pe 25 septembrie 2020, reţinerea unui cetăţean italian suspectat de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune. Anchetaorii au susţinut atunci că inculpaţii din acest dosar au indus în eroare mai multe persoane cu ocazia vânzării unor apartamente.

„Inculpatul, cetățean italian, ajutat de alte patru persoane, a indus în eroare un număr de 24 de persoane vătămate cu privire la transmiterea dreptului de proprietate asupra unor imobile-apartamente construite de firmele pe care le administra/controla, respectiv case, terenuri, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos material injust, pricinuindu-le, astfel, persoanelor vătămate o pagubă totală estimată la 1.138.770 de euro”, au explicat procurorii DIICOT.

Italian acuzat de înşelăciune cu imobile, sub control judiciar

Pe 23 septembrie 2020, procurorul de caz a dispus reţinerea cetăţeanului italian pe o perioadă de 24 de ore. O zi mai târziu, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare prebentivă. Instanţa nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi a dispus plasarea sub control judiciar a inculpatului.
De atunci, instanţele de judecată au tot prelungit măsura preventivă dispusă faţă de inculpat. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi pe 4 iulie. Tribunalul Dolj a dispus menţinerea controlului judiciar faţă de inculpat. Hotărârea instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Craiova. Luni, pe 11 iulie, instanţa a respins ca nefondată contestaţia inculpatului.

Între timp, în octombrie 2020, cei cinci inculpaţi au fost deferiţi justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj,

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS