22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Vâlcea: Două intervenții pentru îndepărtarea urșilor

(VIDEO) Vâlcea: Două intervenții pentru îndepărtarea urșilor

-


Un urs și-a făcut apariția în această dimineață în comuna vâlceană Perișani, unde a ucis doi viței, aflați într-un grajd.

Ursul nu a fost văzut, dar semnele atacului erau proaspete, așa că localnicii au sunat la 112. La fața locului s-au deplasat 1 SMURD cu 3 subofițeri de la GI Brezoi, împreună cu un echipaj de jandarmi. A fost transmis un mesaj RO-Alert pentru localitatea Perișani.

Ursul a ucis doi viței aflați în grajd

Jandarmii s-au deplasat în punctul Roșia, satul Surdoiu din comuna Perișani, unde au observat că gardul electrificat care împrejmuia grajdul a fost distrus, iar cele sesizate de apelantă se confirmau.

Un alt atac al unui urs

Nu a fost singura sesizare de acest fel. Ieri, jandarmii vâlceni au fost solicitați prin Apel 112, să intervină pentru îndepărtarea unui animal sălbatic în comuna Titești, județul Vâlcea, unde apelanta a confirmat prezența unui urs, pe izlazul comunal.
În dimineața zilei, persoana a auzit câinii lătrând și în momentul în care s-a deplasat către locul respectiv, a văzut ursul care se îndrepta către pădure.
Din nefericire, ursul a provocat și de această dată pagube, un vițel a fost ucis.
În ambele cazuri, patrulele au rămas o perioadă mai lungă în zonă pentru a se asigura că pericolul a trecut și au fost anunțate autoritățile și agențiile cu atribuții în acest domeniu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:11

ȘTIRI GdS