13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 6 morți și peste 30 de răniți într-un atac armat dintr-o suburbie a orașului Chicago

(VIDEO) 6 morți și peste 30 de răniți într-un atac armat dintr-o suburbie a orașului Chicago

-

Șase oameni au murit și peste 30 au fost răniți, luni, într-un atac armat la parada de Ziua Independenței dintr-o suburbie a orașului Chicago. 

Cel puțin 26 de persoane au fost transportate la spitalul NorthShore Highland Park, potrivit purtătorului de cuvânt Jim Anthony de la NorthShore University Health System, scrie CNN. Alte cinci persoane au fost transportate la spitalul NorthShore Evanston, care este o unitate de traume de nivel 1.

De altfel, presa americană vorbește, în acest moment, despre 31 de răniți în urma atacului din Highland Park

Poliția din Highland Park conduce ancheta

Poliția din Highland Park conduce ancheta, iar grupul operativ de combatere a infracțiunilor majore din comitatul Lake colaborează direct cu FBI, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului operativ, Chris Covelli, într-o conferință de presă susținută luni, potrivit CNN.

Poliţia l-a arestat pe suspectul atacului armat

Poliţia l-a arestat pe suspectul atacului armat care a făcut luni cel puţin şase morţi şi 26 de răniţi în cursul parade de 4 iulie, în apropiere de Chicago. Tragedia de Ziua Independenței a avut loc la Highland Park, în contextul în care întreaga țară era deja zdruncinată de şocul unei recente serii de atacuri armate. Sute de poliţişti l-au căutat pe tân[rul care, înarmat cu o puşcă puternică, a tras în mulţimea adunată în acest oraş cu 30.000 de locuitori, situat pe malul lacului Michigan.

Individul s-a urcat pe acoperişul unui magazin, semănând panică înainte de a fugi. Poliţia identificase un suspect, Robert – zis Bobby – Crimo, 22 de ani şi „din regiune”, notează AFP citată de Agerpres.

Poliția a difuzat fotografia unui tânăr cu o faţă trasă şi cu tatuaje.

„Fiţi foarte vigilenţi, această persoană este un fugar”, a avertizat unul dintre purtătorii de cuvânt ai poliţiei, Christopher Covelli. „Este considerat înarmat şi foarte periculos”, a adăugat el.

După o scurtă urmărire cu maşina, suspectul a fost reţinut „fără incidente”, a declarat luni seară presei şeful poliţiei din Highland Park, Lou Jogmen.

Individul are mai multe pagini pe internet

Individul are mai multe pagini pe internet, unde este prezentat ca un muzician din Chicago numit „Awake the rapper”. Autorităţile au desfăşurat un dispozitiv uriaş de securitate cu vehicule blindate şi întăriri federale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Marian Vasile şi-a depus candidatura pentru fotoliul de primar...

Marian Vasile și-a depus, astăzi, candidatura pentru funcția de...

ȘTIRI GdS