18.6 C
Craiova
vineri, 7 octombrie, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljUn cultivator şi un vânzător de canabis, în arest

Un cultivator şi un vânzător de canabis, în arest

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, vineri, arestarea preventivă a doi bărbaţi acuzaţi de trafic de droguri de mare risc. Potrivit anchetatorilor, unul dintre inculpaţi a înființat o cultură de canabis, iar al doilea inculpat a vândut droguri consumatorilor din Dolj și Olt.

Procurorii DIICOT au precizat că drogurile au ajuns la consumatori din Dolj şi Olt.
„În cauză s-a reținut că unul dintre cei doi inculpați a înființat și întreținut o cultură de canabis, iar cel de-al doilea inculpat a vândut drogul de risc către consumatorii de pe raza județelor Dolj și Olt. În urma celor patru percheziții domiciliare efectuate în cauză, au fost descoperite și ridicate cantitatea de 3,1 kilograme de canabis, 67 de semințe de canabis, o instalație indoor aferentă culturii de canabis, precum și sumele de 7.046 de lei și 140 de euro”, au precizat procurorii DIICOT.


Joi, după ce au fost audiaţi, cei doi suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

În arest pentru trafic de droguri de risc

Vineri, după o noapte petrecută în arest, cei doi inculpaţi au fost duşi la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpaţilor pe o perioadă de 30 de zile.

„Admite propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpatului C.R. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 01.07.2022 şi până la data de 30.07.2022, inclusiv. Dispune arestarea preventivă a inculpatului C.I. pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 01.07.2022 şi până la data de 30.07.2022, inclusiv. Respinge cererile formulate de inculpaţi de luare a unei alte măsuri preventive, respectiv arestul la domiciliu sau controlul judiciar”, a dispus instanţa.
Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS