10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziţii la vânzătorii de tutun mărunţit

Percheziţii la vânzătorii de tutun mărunţit

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au făcut, miercuri, 38 de percheziţii în 19 judeţe, printre care se numără Dolj, Olt şi Vâlcea, la persoane suspectate că au vândut prin intermediul internetului aproape două tone de tutun mărunţit. Prejudiciul este estimat de anchetatori la aproximativ 2 milioane de lei.

Potrivit anchetatorilor, în acest dosar se fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal și deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, marcate necorespunzător ori cu marcaje false. Vizaţi de percheziţii au fost suspecţi din 19 judeţe şi Bucureşti.

„Începând cu luna martie 2022, persoanele bănuite ar fi desfășurat activități de prelucrare și comercializare, prin intermediul anunțurilor postate pe rețele de socializare și site-uri destinate comerțului online, către diverși clienți din țară, a circa 1,7 tone de tutun de fumat. Prejudiciul total estimat la acest moment este de 1.969.080 de lei”, au precizat anchetatorii.

Două tone de tutun, ridicate în urma percheziţiilor

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 1.860 de kilograme de tutun mărunțit, 992 de kilograme de frunze de tutun şi 28.534 de țigarete confecționate artizanal. Au mai fost ridicate şase aparate pentru confecționarea țigaretelor, trei mașini industriale pentru tocat frunze de tutun şi 5.100 de etichete autocolante inscripționate. De asemenea, a fost indisponibilizată și o autoutilitară utilizată în activitatea infracțională.

După percheziţii, 54 de persoane au fost duse la audieri. În urma probatoriului administrat, anchetatorii au dispus reţinerea a patru persoane. Este vorba de două femei și doi bărbați, cu vârstele de 26, 33, 42 și respectiv 44 de ani, din județele Prahova, Dâmbovița și municipiul București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS