8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentExecutor judecătoresc, acuzat că şi-a însuşit banii din 152 de dosare

Executor judecătoresc, acuzat că şi-a însuşit banii din 152 de dosare

Un executor judecătoresc a fost trimis în judecată de DNA Piteşti pentru abuz în serviciu. El este acuzat că şi-a însuşit banii din 152 de dosare de executare, cauzând prejudiciu în dauna mai multor creditori.

Conform unui comunicat transmis, joi, de DNA, Marius Damaschin, la data faptei executor judecătoresc, a fost deferit justiţiei pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (152 acte materiale).

„În calitate de executor judecătoresc, în perioada 1 februarie 2015 – 10 octombrie 2019, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfăşurării procedurii de executare silită în 152 de dosare de executare, ar fi cauzat un prejudiciu în valoare 1.332.818 lei în dauna mai multor creditori, care aveau de recuperat banii respectivi. Concret, deşi a încasat cu titlu de debite recuperate suma totală de 1.332.818 lei consemnată la dispoziţia sa şi care era cuvenită creditorilor cu titlu de debite recuperate, inculpatul nu ar virat banii proveniţi din executarea silită către mandatarul creditorilor, folosind banii în interes personal”, arată anchetatorii.

Inculpatul a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii, respectiv sechestru pe imobile şi terenuri deţinute de inculpat, scrie Agerpres.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Piteşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Inculpatul a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru săvârşirea unor infracţiuni similare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS