24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDâmbovița: Plan roșu în urma unui accident între un microbuz și o mașină

Dâmbovița: Plan roșu în urma unui accident între un microbuz și o mașină

A fost declanşat planul roşu de intervenţie aseară în judeţul Dâmboviţa pe DN 1A, după ce un microbuz și o mașină s-au izbit frontal. 12 oameni au ajuns la spital.

9 persoane care se aflau în mjlocul de transport în comun se îndreptau către locul de muncă. În autoturism erau doi părinţi şi fiica lor, de 18 ani.

Accidentul s-a produs în apropierea pădurii din Lucianca, pe DN1A, în comună Butimanu. O cameră de bord a surprins momentul în care cele două vehicule se lovesc puternic, iar în urma impactului autoturismul a fost proiectat în afara șoselei.

La volanul mijlocului de transport în comun se afla o tânără, de 23 de ani, care transporta mai mulţi muncitori. Din sens opus venea mașina condusă de o femeie, de 44 de ani. Din primele informații, se pare că una dintre șoferițe ar fi intrat într-o depășire pe care nu a mai apucat să o efectueze.

Până la sosirea echipajelor de intervenţie, un voluntar al serviciului de ambulanţă din Capitală se află în trafic şi a oprit imediat ce a văzut victimele rănite şi le-a acordat primul ajutor.
Din cauza numărului mare de persoane implicate, a fost declanşat Planul Roşu de intervenţie.

Florea Cristian – inspector-șef ISU Dâmbovița: „Au fost aduse la fața locului 9 ambulanțe tip b smurd, 7 ambulanțe de la SAJ și un echipaj de terapie intesiva mobilă, de la Bucureşti și elicopterul SMURD”.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS