25.6 C
Craiova
sâmbătă, 13 august, 2022
Știri de ultima orăEvenimentGrup infracţional specializat în trafic de migranţi, destructurat. Migranții, transportaţi în frigidere sau sicrie

Grup infracţional specializat în trafic de migranţi, destructurat. Migranții, transportaţi în frigidere sau sicrie

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră au destructurat un grup infracţional format din cetăţeni români şi afgani, profilat pe trafic de migranţi plecaţi din ţări precum India, Pakistan şi Bangladesh, transmite News.ro.

Ei plăteau între 3.500 de euro şi 5.000 de euro pentru a ajunge în Europa şi îşi riscau viaţa, fiind transportaţi între baxuri de polistiren, caserole şi alte mase plastice, sau în frigidere şi în sicrie. În cadrul anchetei au fost identificate 270 de persoane care ar fi apelat la grupul infracţional pentru a trece frontiera de vest a României.

Procurorii fac miercuri 16 percheziţii domiciliare în judeţul Vâlcea, într-un dosar care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi spălarea banilor. Nouăsprezece persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale vor fi duse la audieri.

Cetăţeni români şi afgani au înfiinţat un grup infracţional organizat profilat pe trafic de migranţi

Anchetatorii au stabilit că, de la sfârşitul anului trecut, cetăţeni români şi afgani au înfiinţat un grup infracţional organizat profilat trafic de migranţi, activitatea acestuia derulându-se până în prezent. Migranţii erau preluaţi din Bucureşti şi duşi spre graniţa de vest a ţării.

Sumele dobândite erau împărţite între membrii grupului, în funcţie de poziţia deţinută în ierarhie şi de gradul de implicare în activitatea infracţională. De asemenea, banii au fost investiţi în autoturisme de lux, imobile cu destinaţia de locuinţă şi noi autovehicule de transport marfă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS