17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment11 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat

11 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat

CFR SA informează că circulația feroviară este întreruptă pe relația Pașcani – Iași, din cauza deraierii, între stațiile Sârca – Podu Iloaiei, a 11 vagoane din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul aparține operatorului de transport feroviar de marfă GFR și circula pe relația Port Constanța – Cristești-Jijia.

Deraierea s-a produs pe linia 606 Iași – Pașcani, la aproximativ 30 km de Iași și 45 km de Pașcani. Din datele de pe portalul Infofer reiese că trei trenuri de pasageri au întârzieri din cauza incidentului.

Garnitura era formată din 32 de vagoane

Reprezentanţii CFR SA au precizat că din garnitură, care avea în compunere 32 de vagoane goale, au deraiat 11 vagoane pe firul II de circulație, firul I fiind închis pentru lucrări programate.

„În urma deraierii celor 11 vagoane, au fost rupți și 7 stâlpi de înaltă tensiune, care asigurau alimentarea cu energie electrică a liniei de contact.

„Precizăm faptul că, pentru menținerea continuității traficului de călători, SRCF Iași va pune la dispoziția călătorilor mijloace auto, pe distanța Podu Iloaiei – Târgu Frumos.

Această măsură va fi menținută până la restabilirea traficului pe intervalul de stații afectat de deraiere.

Vă informăm, de asemenea, că personalul de specialitate al SRCF Iași va asigura tot suportul tehnic necesar operatorului privat pentru ridicarea, repunerea pe șină a vagoanelor deraiate și retragerea/scoaterea acestora din gabarit.

CFR SA adresează scuze călătorilor pentru disconfortul creat, asigurându-i totodată că personalul feroviar va interveni operativ la fața locului, pentru restabilirea circulației în scurt timp“, potrivit unui comunicat al CFR SA.

Cauzele producerii acestui eveniment feroviar vor fi stabilite de o comisie de anchetă, formată din specialiști feroviari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS