12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) O tornadă a lovit sud-vestul Olandei

(VIDEO) O tornadă a lovit sud-vestul Olandei

O tornadă a ucis cel puţin o persoană şi a rănit alte 10 în oraşul de coastă Zierikzee din sud-vestul Olandei, luni, au anunţat serviciile de urgenţă.

Fenomenul extrem a smuls acoperișurile mai multor case, a distrus fațada altei locuințe și a doborât mai mulți copaci. Imaginile surprinse în timpul tornadei arată resturi ridicate de coloana de aer. 

Fenomenul meteo rar a smuls acoperişurile a patru case şi a provocat prăbuşirea faţadei unei locuinţe, potrivit autorităţilor din provincia Zeeland, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Din nefericire, tornada s-a soldat cu un mort, iar primele elemente indică că alte circa zece persoane sunt rănite”, se arată într-un comunicat al aceleiaşi surse, adăugând că „serviciile de urgenţă încă evaluează impactul” tornadei.

Pagubele sunt considerabile

„Pagubele sunt considerabile pe mai multe străzi din Zierikzee. Pe lângă ţiglele şi copacii căzuţi, acoperişurile a patru case au fost smulse”, au precizat autorităţile.

Ţiglele au fost smulse în principal de pe acoperişul unei biserici, a indicat televiziunea publică NOS, potrivit surselor citate.

Serviciile de urgenţă au făcut apel la populaţie să nu se apropie de zonă pentru a nu îngreuna munca poliţiei şi a pompierilor şi din cauza ţiglelor şi crengilor care ar putea cădea.

Ţările de Jos se confruntă cu mai multe tornade în fiecare an, însă ultima tornadă mortală din această ţară a avut loc în 1992, potrivit NOS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS