13.1 C
Craiova
joi, 22 februarie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTrei vânzători de cocaină, în arest pentru 30 de zile

Trei vânzători de cocaină, în arest pentru 30 de zile

Ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au prins în flagrant trei persoane, în timp ce vindeau cocaină unor consumatori din Craiova. Unul dintre inculpaţi ar fi un poliţist de la rutieră, care se afla în concediu la data faptei. Cei trei sunt cercetaţi în două dosare de trafic de droguri de mare risc, întocmite de procurorii DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, prima acţiune de prindere în flagrant a fost organizată pe 21 iunie.

„La data de 21 iunie 2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, i-au prins în flagrant pe cei doi inculpați după ce au vândut şapte doze de cocaină în schimbul sumei de 3.500 de lei.
Ulterior, în cauză au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară pe raza județului Dolj, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate 20 de doze de cocaină, două pistoale și muniție, două telefoane mobile și o farfurie cu urme de cocaină”, au precizat oamenii legii.

Poliţist arestat pentru trafic de droguri

De asemenea, în unul dintre autoturismele folosite de inculpați, au fost descoperite alte două doze de cocaină.

Anchetatorii au stabilit că cei doi bărbaţi, începând cu anul 2021, au vândut cocaină cu 500 de lei gramul consumatorilor din Craiova. Pe 23 iunie, cei doi inculpaţi au fost arestaţi preventiv pentru trafic de droguri de mare risc. Mandatele de arestare au fost emis de Tribunalul Dolj. Potrivit unor surse judiciare, unul dintre inculpaţi ar fi un poliţist de la rutieră, care se afla în concediu la data faptei.

Hotărârea instanţei a fost contestată de cei doi inculpaţi la Curtea de Apel Craiova.

Prins în flagrant, timp ce vindea 250 grame de cocaină

Pe 23 iunie, procurorii DIICOT au dispus reţinerea unui alt bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc. Inculpatul a fost prins în flagrant, în timp ce vindea 250 grame de cocaină.

„Inculpatul a fost prins în flagrant de către ofițeri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, după ce a vândut cantitatea de 250 grame de cocaină în schimbul sumei de 20.000 de euro”, au precizat anchetatorii.

O zi mai târziu, bărbatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pentru 30 de zile. Instanţa a respins cererea inculpatului privind luarea măsurii arestului la domiciliu. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi a fost contestată de inculpat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS