18.3 C
Craiova
luni, 27 iunie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentArest prelungit pentru turcul prins cu droguri în valoare de 1,5 milioane de euro, la Calafat

Arest prelungit pentru turcul prins cu droguri în valoare de 1,5 milioane de euro, la Calafat

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au prelungit mandatul de arestare preventivă emis pe numele unui cetățean turc, acuzat de trafic internațional de droguri de mare risc. Pe 1 februarie, în tirul pe care bărbatul îl conducea, polițiștii de frontieră de la Calafat au descoperit 81 kilograme de opiu, cu o valoare de piaţă de peste 1,5 milioane de euro.

Procurorii DIICOT au explicat că drogurile au fost găsite sub paravântul cabinei tirului condus de cetățeanul turc, de 48 de ani. Şoferul transporta mase plastice și circula pe ruta Turcia-Germania.

”La data de 01.02.2022, inculpatul s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, pe sensul de intrare în România, la volanul unui autocamion. Cu ocazia efectuării controlului specific, polițiștii de frontiera din cadrul SPF Calafat au descoperit în partea superioară a cabinei, în zona în care se află paravântul, mai multe pachete ambalate în saci de plastic, ce conțineau cantitatea de aproximativ 81 de kilograme de opiu, cu o valoare de piață de peste 1.500.000 euro”, au precizat anchetatorii.

La acțiune au participat și ofițeri de combatere a criminalității organizate.

Arest prelungit de mai multe ori de instanţa de judecată

Ulterior, după audieri, șoferul turc a fost reținut de procurorii DIICOT pe o perioadă de 24 de ore. Bărbatul a fost acuzat de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Pe 2 februarie, inculpatul a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Dolj. De atunci, instanţa a prelungit în mai multe rânduri mandatul de arestare, ultima dată pe 14 iunie. Tot atunci, instanţa a respins cererea inculpatului de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat joi, pe 23 iunie. Judecătorii craioveni au respins ca nefondată contestaţia formulată de cetăţeanul turc. Între timp, la jumătatea lunii aprilie, bărbatul a fost deferit justiţiei pentru trafic internaţional de droguri de mare risc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Horoscop

BerbecS-ar putea ca o călătorie pe care o faceţi...

ȘTIRI GdS