17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment920 de morți în urma unui cutremur puternic în Afganistan

920 de morți în urma unui cutremur puternic în Afganistan

Un cutremur puternic a provocat moartea a cel puțin 920 de persoane și sute de răniți în Afganistan, potrivit celui mai recent bilanț, citat de BBC.

Imagini distribuite pe rețelele de socializare au arătat oameni pe targă, dărâmături și case ruinate în provincia Paktika.

Ministrul adjunct pentru gestionarea dezastrelor, Sharafuddin Muslim, a declarat într-o conferință de presă că cel puțin 920 de persoane au fost ucise și alte 600 au fost rănite.

Anterior, un oficial guvernamental local a declarat pentru BBC că bilanțul de peste 250 de morți este posibil să crească și că alte peste 150 de persoane au fost rănite.

Cutremurul s-a produs la aproximativ 44 km (27 de mile) de orașul Khost, situat în sud-estul țării.

Cutremurul, resimţit în capitala Afganistanului, precum și în capitala Pakistanului

Centrul a precizat că martorii au raportat că au simțit cutremurul în capitala Afganistanului, Kabul, precum și în capitala Pakistanului, Islamabad.

„Din nefericire, noaptea trecută a avut loc un cutremur puternic în patru districte din provincia Paktika, care a ucis și rănit sute de compatrioți ai noștri și a distrus zeci de case”, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al guvernului, Bilal Karimi.

„Îndemnăm toate agențiile de ajutorare să trimită imediat echipe în zonă pentru a preveni alte catastrofe.”

Cutremurul – care a avut loc la primele ore ale dimineții, în timp ce mulți oameni dormeau – a avut o magnitudine de 6,1 la o adâncime de aproximativ 51 km, potrivit US Geological Survey.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS