22.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPercheziţii în Penitenciarul Craiova, într-un dosar de trafic de droguri

Percheziţii în Penitenciarul Craiova, într-un dosar de trafic de droguri

Procurorii DIICOT au dispus efectuarea unor percheziţii în 10 penitenciare, printre care se numără Penitenciarul Craiova şi Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Potrivit anchetatorilor, drogurile erau impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor deţinuţi.

Potrivit anchetatorilor, este vorba de două dosare penale instrumentate de procurorii DIICOT din Bacău şi Giurgiu. Pe data de 16 iunie, procurorii au dispus efectuarea a 27 de percheziții în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Brăila, în municipiile Bacău, Piatra Neamț și Roman, precum şi în 10 penitenciare. Printre penitenciarele vizate se numără Penitenciarul Craiova şi Penitenciarul Drobeta Turnu Seberin. În cele două dosare se fac cercetări pentru efectuarea de operaţiuni cu produse psihoactive și trafic de droguri de mare risc.

Droguri impregnate în scrisori

Procurorii DIICOT spun că drogurile ajungeau în penitenciare impregnate în scrisori.

„În cauzele aflate pe rolul celor două structuri, se efectuează cercetări cu privire la introducerea în penitenciare a substanțelor susceptibile de a avea efecte psihoactive şi drogurilor de mare risc. Acestea erau impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar. Odată introduse în spaţiile de detenţie, scrisorile erau porţionate şi apoi vândute deţinuţilor”, au precizat anchetatorii.

După precheziţii, la sediul celor două structuri ale DIICOT au fost duse 10 persoane. Procurorii DIICOT au mai susţinut că, în urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe sume în lei și valută (peste 20.000 lei și 7.350 euro), telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanțe cu efect psihoactiv, precum și formulare tipizate pentru transfer sume de bani.

După audieri, s-a dispus reținerea a şase inculpați, urmând a se cere arestarea preventivă față de opt inculpați. Doi dintre ei sunt arestați preventiv în alte cauze.

La acţiune au participat ofiţeri de combatere a criminalităţii organizete din Dolj, Mehedinţi, Giurgiu sau Brăila, dar şi lucrători in cadrul penitenciarelor Bacău, Miercurea Ciuc, Giurgiu, Galaţi, Gherla, Oradea, Brăila, Craiova, Drobeta Turnu Severin şi Poarta Albă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS