16.8 C
Craiova
vineri, 12 august, 2022
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Spania: Incendii de vegetație din cauza caniculei

(VIDEO) Spania: Incendii de vegetație din cauza caniculei

-

Spania se confruntă cu un val de căldură neobișnuit pentru luna iunie care a dus temperaturile aproape de maxime record. Țara se luptă cu incendii de vegetație din cauza caniculei, potrivit Reuters.

Pompierii s-au luptat sâmbătă pentru a ține sub control incendiile de vegetație din Spania, iar oamenii au căutat să se răcorească folosind ventilatoare, stând la umbră și consumând multă apă.

Spania se îndreptă spre cele mai ridicate temperaturi de început de vară din ultimele decenii, cu prognoze între 40-42 de grade Celsius în Zaragoza, în nord-est, și în zone din Navarra și La Rioja, în nordul Spaniei, potrivit agenției meteorologice naționale AEMET.

Multe zone din Europa de Vest au fost sufocate în ultimele zile de temperaturi neobișnuit de ridicate pentru acest sezon, agravând temerile legate de schimbările climatice.

Canicula a favorizat producerea de incendii în mai multe zone, Zamora, în apropiere de granița cu Portugalia, fiind printre cele mai afectate.

11 sate, evacuate

Aproape 20.000 de hectare de teren au ars în lanțul muntos Sierra de la Culebra, iar incendiul era „încă activ”, a precizat pe Twitter guvernul regional din Castilia și Leon, unde se află Zamora.

Sâmbătă după-amiază, un oficial a declarat că 11 sate au fost evacuate și că aproximativ 500 de pompieri lucrează pentru a stinge flăcările. Nu au fost raportate decese sau răniți, informează Mediafax.

Pompierii din Catalonia, care încercau să țină sub control un incendiu în Baldomar, au declarat că se așteaptă ca ziua de sâmbătă să fie „complicată” din cauza „temperaturilor foarte ridicate și a vântului puternic dinspre sud”.

Flăcările au făcut ravagii și în estul Spaniei, la periferia satului Caudiel, în Castellon.

Pompierii, purtând măști, ochelari de protecție și căști, s-au luptat să țină flăcările sub control. Ei au ajutat la evacuarea locuitorilor și a animalelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Reabilitarea unui apartament, între 10.000 de lei şi 20.000...

Proprietarii din cele 18 blocuri din Craiova care se...

ȘTIRI GdS