12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPersoane reţinute pentru obţinerea permisului de conducere auto în mod fraudulos 

Persoane reţinute pentru obţinerea permisului de conducere auto în mod fraudulos 

Autorităţile judiciare au făcut percheziţii în judeţele Braşov şi Galaţi, la persoane suspectate de obţinerea permisului de conducere auto în mod fraudulos. Operaţiunea a început încă din 2013, în judeţul Braşov, cu ajutorul unor şcoli de şoferi. Cei interesaţi plăteau între 2.500 – 5.000 de euro pentru fiecare permis obţinut.

Din materialul de urmărire penală, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor școli de șoferi, dar și cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, își stabileau reședința pe o perioadă de un an în județul Brașov, cu scopul de a parcurge cursurile unor școli de șoferi pentru ca ulterior acestui să poată participa la proba scrisă pentru a obține permisul de conducere în mod fraudulos. Mai exact, în ziua derulării probei teoretice era prezent un candidat fals, înscris legal, care în timpul examenului le comunica celorlalți candidați răspunsurile corecte, conform stiripesurse.ro.

Sumele de bani oferite erau cuprinse între 2500 – 5000 de euro pentru fiecare permis obținut

Sumele de bani oferite de cei care doreau să obțină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse între 2500 – 5000 de euro pentru fiecare permis obținut. Cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, cumpărare de influență și trafic de influență, în legătură cu obținerea permiselor de conducere auto. Șase suspecți au fost reținut pentru 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS