16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDouă dosare penale deschise după prăbușirea podului de la Luțca

Două dosare penale deschise după prăbușirea podului de la Luțca

Au fost deschise două dosare penale, unul pentru abuz în serviciu și celalalt pentru vătămare corporală din culpă dupa prăbușirea podului de la Luțca, de peste râul Siret.

Zona este atent delimitată pentru că nimeni nu are voie să se apropie de locul incidentului după ce şoferii celor două maşini care traversau podul în momentul prăbuşirii au ajuns la spital.

Preşedintele Consilului Judeţean Neamţ spunea, în urmă cu 7 luni, atunci când a fost dat în folosinţă că „podul de la Luțca nu va mai reprezenta o problemă pentru şoferi zeci de ani de acum înainte”.

În schimb, Ministerul Dezvoltării susţine că lucrările la pod trebuiau finalizate în luna viitoare.

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Neamţ s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii, cu exactitate, a modalităţii de realizare a reabilitării podului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman.

De asemenea, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Roman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Verificări în zonă

Reprezentantul Guvernului în judeţ, prefectul Vasile Niţă, nu îşi explică de ce podul a cedat deşi a fost supus unor teste de rezistenţă. De aceea a strâns toţi responsabilii pentru situaţii de urgenţă şi aşteaptă opinia experţilor în construcţii. Singurii care pot spune ce s-a întâmplat.

”Am convocat o şedinţă de urgenţă, chiar aici în zonă, cu reprezentanţii instituţiilor abilitate. O şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ca să dispunem primele măsuri ca urmare a acestui accident.

Traficul în zonă va fi restricţionat. Vom asigura izolarea podului pentru a preîntâmpina eventualele accidente”, a declarat Vasile Niţă, prefectul județului.

Ministrul dezvoltării, Cseke Attila, a dispus reprezentanților Inspectoratului de Stat în Construcții să se deplaseze de urgență la fața locului pentru a verifica stadiul lucrărilor.

Polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS