24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Mexic: Zeci de răniți la inaugurarea unui pod

(VIDEO) Mexic: Zeci de răniți la inaugurarea unui pod

-

Zeci de oameni au fost răniți în timpul ceremoniei de deschidere a unui pod în orașul mexican Cuernavaca, potrivit The Guardian.

Primarul orașului mexican Cuernavaca inaugura marți cu mândrie un pod pietonal peste un pârâu, când podul s-a prăbușit. Cel puţin 25 de persoane au fost rănite. Printre victime se află primarul orașului și soţia sa. Oficialii locali, inclusiv membrii consiliului municipal, au căzut la aproximativ 3 metri pe stâncile și bolovanii din albia pârâului.

Podul suspendat din scânduri de lemn și lanțuri metalice fusese recent reabilitat.

Guvernul orașului Cuernavaca a declarat într-un comunicat că patru membri ai consiliului orașului, alți doi oficiali municipali și un reporter local au fost răniți și au trebuit să fie scoși pe tărgi din rigolă și au fost duși la spitalele locale.

Oficialii au anunțat că primarul José Luis Urióstegui a fost dus la spital și că a avut „răni ușoare și este în afara oricărui pericol”.

Se pare că prăbușirea s-ar fi provocat din pricina depășirii capacității planificate a podului.

Localitatea Cuernavaca, situată chiar la sud de Mexico City, a fost multă vreme o escapadă de weekend pentru rezidenții capitalei datorită abundenței sale de apă și a climei favorabile.

Podul a făcut parte dintr-o plimbare pe râu de-a lungul unuia dintre numeroasele pâraie ale orașului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiovean prins în flagrant delict când vindea droguri

Un craiovean a fost prins în flagrant delict în...

ȘTIRI GdS