16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSUA: Cinci răniţi în urma unui atac armat într-un cimitir din Wisconsin

SUA: Cinci răniţi în urma unui atac armat într-un cimitir din Wisconsin

Cinci persoane au fost rănite joi în cursul unui atac armat într-un cimitir din Wisconsin, în nordul Statelor Unite, unde avea loc înmormântarea unui bărbat ucis de poliţie la sfârşitul lui mai, au anunţat forţele de ordine şi un post local de televiziune, scrie AFP, citată de Agerpres.

Poliţia din Racine, un oraş de pe malul lacului Michigan, a indicat că „au fost trase mai multe focuri de armă” în cimitir, la ora locală 14.26 (19.26 GMT).

Atacul armat a avut loc în timpul înmormântării unui bărbat ucis de poliţie

Atacul armat a făcut cinci răniţi şi a avut loc în timpul înmormântării unui bărbat ucis de poliţie în luna mai, a afirmat la televiziunea locală TMJ4 familia acestuia, din rândul căreia unii membrii au fost răniţi.

Da’Shontay King, un afro-american în vârstă de 37 de ani, a fost împuşcat mortal la 20 mai în urma unui control al poliţiei, în timp ce încerca să fugă după ce fusese văzut cu o armă în mână.

Tot joi, un bărbat a împuşcat şi ucis, joi, două femei în parcarea unei biserici din statul Iowa

Tot joi, un bărbat a împuşcat şi ucis două femei în parcarea unei biserici din statul Iowa şi apoi a îndreptat arma spre el însuşi, a anunţat Poliţia, adăugând încă trei morţi la bilanţul unei serii de împuşcături recente care au zguduit Statele Unite.

Împuşcăturile din Iowa au avut loc la scurt timp după ce preşedintele Joe Biden a ţinut un discurs important despre violenţa armată, în urma împuşcăturilor în masă din Buffalo, New York, Uvalde, Texas, şi Tulsa, Oklahoma, din ultimele săptămâni

Împuşcăturile din Iowa au avut loc în faţa Cornerstone Church, o biserică creştină fundamentalistă situată la est de oraşul Ames, în timp ce în interior se desfăşura un program bisericesc, a declarat Nicholas Lennie, adjunctul şef al Biroului şerifului din Story County.

Când au ajuns la faţa locului, adjuncţii i-au găsit pe toţi trei morţi, a declarat Lennie, adăugând că nu a putut oferi identităţi şi nici nu a dezvăluit care ar fi putut fi relaţia dintre ei.

„Se pare că este vorba de un incident izolat, cu un singur foc de armă”, a spus Lennie.

Biden a îndemnat Congresul să interzică armele de asalt

Cu câteva momente înainte, Biden a îndemnat Congresul să interzică armele de asalt, să extindă verificările de cazier şi să implementeze alte măsuri de control al armelor pentru a răspunde la împuşcăturile în masă.

Statele Unite au fost zguduite în ultimele săptămâni de împuşcăturile în masă care au ucis 10 rezidenţi de culoare în nordul statului New York, 19 copii şi doi profesori în Texas, precum şi doi medici, o recepţioneră şi un pacient în Oklahoma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS