16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentInspector ANAF, reținut de procurorii DNA pentru luare de mită 

Inspector ANAF, reținut de procurorii DNA pentru luare de mită 

Un inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală, Cătălin Sabău, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA, sub acuzația că a luat mită 15.000 de euro în cadrul unui control derulat la o persoană fizică autorizată.

Potrivit procurorilor, în data de 1 aprilie, în urma efectuării unui control la o PFA (persoană fizică autorizată), Cătălin Sabău ar fi pretins și primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro, conform G4Media.ro.

”La data de 1 aprilie 2022, în urma efectuării unui control la o PFA (persoană fizică autorizată), inculpatul Sabău Cătălin, inspector în cadrul ANAF, ar fi pretins şi primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro. Banii respectivi ar fi fost primiţi de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului şi pentru a stabili obligaţii fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate”, a transmis, luni, DNA.

Banii ar fi fost primiți pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu privire la neregulile constatate

Banii respectivi ar fi fost primiți pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu privire la neregulile constatate în contextul controlului și pentru a stabili obligații fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate, se arată într-un comunicat al DNA.

În data de 27 mai, acesta a fost prezentat Tribunalului Cluj care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS