5.1 C
Craiova
luni, 28 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăEvenimentSUA scutește de taxe o serie de produse chinezești

SUA scutește de taxe o serie de produse chinezești

Statele Unite au anunțat vineri că o nouă listă de produse chinezești utile în lupta împotriva pandemiei Covid-19 va continua să fie scutită de tarifele suplimentare până la sfârșitul lunii noiembrie.

Anunțul vine în contextul în care Joe Biden se află sub presiune pentru a elimina tarifele suplimentare care au fost instituite pentru o multitudine de produse chinezești în 2018 de către predecesorul său Donald Trump, notează Hotnews.

Excluderile anunțate vineri „acoperă 81 de produse de îngrijire medicală necesare pentru a face față pandemiei Covid-19”, excluderile fiind acordate inițial la 29 decembrie 2020. Excluderile, care urmau să expire la 31 mai, au fost prelungite cu încă șase luni.

Administrația condusă de Joe Biden luase deja o decizie similară în martie pentru o listă de alte 352 de produse, care sunt scutite de taxe vamale suplimentare până la 31 decembrie.

Administrația președintelui Biden lansase la începutul lunii octombrie un proces de scutiri „țintite” pentru produsele chinezești vizate de tarifele punitive. La momentul respectiv, el a subliniat că acestea vor fi acordate „de la caz la caz”, dacă nu există nicio modalitate de a înlocui produsele din China.

Scopul este de a oferi ajutor întreprinderilor mici și mijlocii din SUA care nu pot găsi surse alternative de aprovizionare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS