19.5 C
Craiova
luni, 27 iunie, 2022
Știri de ultima orăPoliticaEuropaScholz și Macron îi cer lui Putin „negocieri directe serioase” cu Zelenski

Scholz și Macron îi cer lui Putin „negocieri directe serioase” cu Zelenski

Cancelarul german Olaf Scholz și președintele francez Emmanuel Macron i-au cerut sâmbătă, în timpul unei conversații telefonice, lui Vladimir Putin, „negocieri directe serioase” cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Hotnews.

În timpul unei discuții de 80 de minute cu președintele rus, cei doi lideri „au insistat asupra unei încetări imediate a focului și a retragerii trupelor ruse”, se arată într-un comunicat al cancelariei germane.

Macron și Scholz „au cerut președintelui rus la negocieri directe serioase cu președintele ucrainean și o soluție diplomatică a conflictului”.

Președintele rus Vladimir Putin le-a declarat sâmbătă liderilor Franței și Germaniei că Rusia este dispusă să discute modalități de a face posibil ca Ucraina să reia transporturile de cereale din porturile Mării Negre, a spus Kremlinul.

„La rândul său, Rusia este pregătită să ajute la găsirea de opțiuni pentru exportul nestingherit de cereale, inclusiv exportul de cereale ucrainene din porturile Mării Negre”, a spus Kremlinul.

Acesta a mai spus că i-a informat, de asemenea, pe președintele francez Emmanuel Macron și pe cancelarul german Olaf Scholz că Rusia este pregătită să-și mărească exporturile de îngrășăminte și produse agricole dacă sancțiunile împotriva acesteia vor fi ridicate – o cerere pe care a ridicat-o în discuțiile cu liderii italieni și austrieci din ultimele zile.

„A fost acordată o atenție specială stadiului negocierilor care sunt înghețate din cauza Kievului. Președintele Vladimir Putin a confirmat deschiderea părții ruse de a relua dialogul”, se arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

 Înscrierile pentru admiterea la Universitatea din Craiova se vor...

Pe 4 iulie va începe admitetea la Universitatea din Craiova

ȘTIRI GdS