11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentBrașov: Au furat un autoturism și o sumă mare de bani

Brașov: Au furat un autoturism și o sumă mare de bani

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, furt în scop de folosință, complicitate la furt calificat și complicitate la furt, în scop de folosință.

Doi bărbați ar fi sustras un autoturism care se afla parcat în incinta unui centru comercial din municipiul Brașov, iar, din interiorul acestuia, ar fi sustras aproximativ 140.000 de euro.

În urma activităților efectuate, polițiști au identificat persoanele bănuite de săvârșirea faptei, respectiv doi bărbați, unul de 40 ani, din județul Brăila și celălalt, de 52 ani, din județul Brașov.

În continuarea cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 40 ani ar fi sustras autoturismul și l-ar fi condus în municipiul Brașov, ulterior abandonându-l, iar, din interiorul acestuia, ar fi sustras aproximativ 140.000 de euro.

De asemenea, bărbatul în vârstă de 52 ani, din județul Brașov, i-ar fi asigurat deplasarea până la locul săvârșirii faptei și ulterior, l-ar fi preluat de la locul abandonării autovehiculului.

Ieri, polițiștii au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județele Brașov și Brăila, la locuințele și sediile profesionale ale persoanelor bănuite, fiind descoperite și ridicate mai multe sume de bani, obiecte de vestimentație, resturi vegetale, 2 instalații artizanale destinate inhalării de substanțe pe cale orală, medii de stocare electronice și alte mijloace materiale de probă, necesare continuării cercetărilor.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS