13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn parașutist și-a pierdut viața, după ce s-a prăbușit în baza de la Boboc

Un parașutist și-a pierdut viața, după ce s-a prăbușit în baza de la Boboc

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc.
Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului.

Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Potrivit unor surse din anchetă, se pare că atât parașuta principală cât și cea de rezervă i s-au încurcat și nu s-au mai deschis la timp.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007. Avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil, potrivit MApN.
Acest eveniment vine la doar o zi după un incident similar, petrecut în județul Mureș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dr. Simona Frăsie, o poveste de film: Medicina, o...

“Ce vrei să te faci când vei fi mare?”...

ȘTIRI GdS