10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCondamnată în Italia pentru jaf armat, prinsă în Craiova

Condamnată în Italia pentru jaf armat, prinsă în Craiova

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus, vineri, plasarea sub control judiciar în vederea extrădării a unei femei de 38 de ani, condmanată în Italia la aproape şapte ani de închisoare pentru jaf armat. Potrivit oamenilor legii, craioveanca de 38 de ani a fost condamnată pentru furturi din magazine prin folosirea violenţei.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că femeia, pe numele căreia fusese emis un mandat european de arestare, a fost depistată în cursul zilei de joi, 19 mai.

„La data de 19 mai, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj au desfăşurat o acţiune în municipiul Craiova, în vederea depistării persoanelor urmărite internaţional.

Cu această ocazie, în urma activităţilor informativ-operative desfăşurate, a fost depistată o femeie de 38 de ani, din municipiul Craiova, pe numele său fiind emis un mandat european de arestare. A fost condamnată de autorităţile judiciare din Italia la o pedeapsă de 6 ani, 10 luni şi 23 de zile pentru comiterea mai multor infracţiuni de jaf organizat sau armat (astfel cum sunt prevăzute de Codul Penal Italian). În fapt, femeia a fost condamnată pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt din magazine prin folosirea violenţei”, au explicat oamenii legii.

Sub control judiciar pentru 30 de zile

Tot joi, femeia a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. În cursul zilei de vineri, după o noapte petrecută în arestul IPJ Dolj, craioveanca de 38 de ani a fost dusă la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa nu a fost de acord cu solicitarea anchetatorilor şi a dispus plasarea inculpatei sub control judiciar.

„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova de luare a măsurii arestării provizorii în vederea predării a persoanei solicitate D.C.C. Dispune punerea în libertate a persoanei solicitate dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză. Dispune luarea faţă de persoana solicitată D.C.C. a măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 20.05.2022 până la data de 18.06.2022, inclusiv”, a dispus instanţa.

Cât despre procedura de extrădare, instanţa a dispus amânarea cauzei pentru data de 10 iunie. Până atunci, autorităţile italiene ar trebui să trimită hotărârea de condamnare a femeii de 38 de ani.

.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS