6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞofer drogat şi fără permis, oprit de poliţişti cu focuri de armă

Şofer drogat şi fără permis, oprit de poliţişti cu focuri de armă

Poliţiştii constănţeni au tras focuri de armă pentru prinderea unui şofer drogat şi fără permis, care a refuzat să oprească la semnalul echipajului. Bărbatul era consumator de opiu şi cocaină. În urma folosirii armamentului din dotare de către poliţişti, nu au existat persoane rănite, informează News.ro.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că un echipaj din cadrul Secţiei 2, aflat în patrulare în cartierul Palazu Mare, a observat un bărbat care conducea haotic pe strada Dumbrăveni. 

Poliţiştii au făcut semnal de oprire, însă bărbatul şi-a continuat deplasarea şi a accelarat încercând să scape de echipajul de poliţie.

Acesta a început urmărirea autoturismului pe mai multe străzi din cartierul Palazu Mare, şoferul fiind somat în mai multe rânduri să oprească. 

“Întrucât acesta nu a oprit, unul dintre poliţişti, George, a executat patru focuri cu armamentul din dotare,  dintre care unul de avertisment, în plan vertical, şi trei în direcţia pneurilor autoturismului, moment în care şoferul a oprit maşina, iar împreună cu pasagerul dreapta faţă au încercat să abandoneze vehiculul şi să fugă.

Cei doi au fost imobilizaţi şi încătuşaţi de către poliţişti, fiind conduşi la sediul Secţiei 2, pentru audieri”, se arată în comunicat.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul în vârstă de 29 de ani nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicile şi se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv pentru opiu şi cocaină. 

El a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat apoi instanţei care a decis arestarea sa preventivă. IPJ Constanţa a menţionat că în urma folosirii armamentului, nu au fost persoane rănite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS