21.8 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăEvenimentUn mort și mai mulți răniți într-un atac într-o biserică din California

Un mort și mai mulți răniți într-un atac într-o biserică din California

O persoană a fost ucisă şi alte patru au fost rănite grav, duminică, într-un atac armat comis în districtul Orange al statului american California.

Mai multe focuri de armă trase într-o biserică presbiteriană, potrivit nypost.com.
“Am arestat o persoană şi am recuperat o armă care ar putea fi implicată” în crimă, a anunțat poliția locală, fără a preciza în acest stadiu motivaţiile actului criminal.
“Nimeni nu trebuie să se teamă să meargă la lăcaşul său de cult. Gândurile noastre se îndreaptă către victime”, a notat biroul guvernatorului Gavin Newsom pe Twitter.
“Este o veste şocantă şi tulburătoare, mai ales la mai puţin de o zi după atacul armat în masă din Buffalo”, a transmis congresmanul democrat Katie Porter, care reprezintă Districtul Orange.

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, consideră că națiunea americană trebuie să facă tot ce îi stă în putere pentru a pune capăt “terorismului intern motivat de ură”.
Înarmat cu o puşcă de asalt, un adept al supremaţiei albilor a ucis 10 persoane şi a rănit alte 3, în weekend, într-un supermarket din oraşul Buffalo. 11 dintre victime erau de culoare.
În vârstă de 18 ani, atacatorul și-a ales intenționat locul crimei, fiind o zonă unde predomină populaţia de culoare. După atac, individul s-a predat poliției.
Dus în fața judecătorilor, el a pledat nevinovat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS