10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFurt de 50.000 de euro, de la un fermier din Moţăţei

Furt de 50.000 de euro, de la un fermier din Moţăţei

-

Doi hoţi au reuşit să blocheze activitatea unui fermier din comuna doljeană Moţăţei, după ce i-au furat GPS-urile utilajelor. Hoţii au fost susprinşi de camerele video montate în gospodăria fermierului, însă poliţiştii nu au reuşit să dea de urma lor. Valoarea GPS-urilor furate, fără care utilajele sunt nefuncţionale, este de 50.000 de euro.

Furtul a avut loc în noaptea de 9 spre 10 mai, la câteva minute după plecarea angajaţilor. Fermierul doljean spune că activitatea îi este blocată în lipsa aparatelor furate. „Pe imaginile surprinse de camerele video se vede că au intrat în curte la ora 00.09, după câteva minute de la plecarea angajaţilor care s-au întors cu două utilaje de la câmp. Au furat cele 5 GPS-uri ale utilajelor, în valoare de 50.000 de euro. Este vorba de GPS-uri de ghidare a utilajelor, nu de locaţie, iar fără ele nu le putem folosi. Suntem în plină campanie de întreţinere a culturilor. Eram acasă când au venit la furat şi nu imi imaginez ce se întâmpla dacă ieşeam din casă. Probabil îmi dădeau în cap”, a precizat fermierul păgubit.

Acesta din urmă mai spune că le-a indicat poliţiştilor câţiva suspecţi, însă oamenii legii nu au reuşit să dea de urma hoţilor.

Întrebaţi despre acest furt, poliţiştii doljeni au precizat pentru GdS că se fac cercetări pentru identificarea autorilor furturilor. Este vorba de doi bărbaţi, după cum se vede în imaginile surprinse de camerele de supraveghere.

„A fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat cu autori necunoscuţi. Sunt desfășurate activități pentru identificarea autorilor și recuperarea prejudiciului”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Accident cu patru victime în Bucovăț. Un autoturism a...

UPDATE: În cele două autoturisme erau 6 persoane,...

ȘTIRI GdS