16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAnchetă la blocul mistuit de flăcări după incendiul din Bucureşti

Anchetă la blocul mistuit de flăcări după incendiul din Bucureşti

Polițiștii și procurorii fac cercetări pentru a stabili cauzele și condițiile în care s-a produs incendiul din blocul cu 10 etaje din Ferentari.

„Urmare a incendiului produs ieri, 14 mai 2022, la un imobil de 10 etaje situat pe strada Baciului, sector 5, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, anunță Poliția Capitalei.

Fațada unui bloc de zece etaje din sectorul 5 al Capitalei a ars sâmbătă că o torță. Focul ar fi pornit de la etajul al doilea, din dreptul unei bucătării, spun martorii.

Balcoanele ar fi placate cu fibră de sticlă, iar flăcările s-au propagat imediat de la un apartament la altul, pe verticală.

Peste 100 de persoane au ieşit panicate în curtea blocului din cartierul Ferentari, după ce, în jurul orei 22, o parte a fațadei a luat foc, iar holurile imobilului s-au umplut de fum. Oamenii au fugit doar cu hainele de pe ei și cu animalele de companie în braţe,

Salvatorii s-au organizat în echipe de căutare, care au luat etaj cu etaj și au intrat în toate apartamentele afectate de incendiu. Au fost evacuate din bloc 11 persoane, dintre care două imobilizate la pat şi una supraponderală. Doi oameni care au inhalat fum au fost duşi la spital, iar alţi 12 au primit ajutor la fața locului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS