26.2 C
Craiova
miercuri, 6 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăEvenimentUn deținut condamnat la 23 de ani de închisoare a fugit dintr-un spital, deghizat în medic

Un deținut condamnat la 23 de ani de închisoare a fugit dintr-un spital, deghizat în medic

Un deţinut condamnat la 23 ani închisoare pentru tâlhărie a evadat din Spitalul „Bagdasar Arseni”, unde era la internat pentru investigaţii medicale, fugarul fiind îmbrăcat în pantaloni scurţi şi în halat alb.

Penitenciarul Rahova a anunţat că, miercuri dimineaţa, deţinutul Adrian Constantin Dincă, de 32 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 23 de ani şi 10 luni pentru tâlhărie calificată, clasat în regim maximă siguranţă, a părăsit Spitalul „Bagdasar Arseni” din Bucureşti, unde se afla internat pentru investigaţii medicale, conform Stirile Pro Tv.

„Pacientul-detinut D.A.C., 32 de ani, a fost internat în data de 09.05.2022 cu diagnosticul: sechele posttraumatice mână și antebraț drept. Paralizie joasă nerv ulnar. Retracție în grifă deget V mână dreaptă. A fost operat în 10.05.2022.”, se arată într-un comunicat al Spitalului „Bagdasar Arseni”.

La momentul evadării, deţinutul era îmbrăcat cu pantaloni scurţi de culoare bleumarin, tricou bleumarin şi halat alb

La momentul evadării, deţinutul era îmbrăcat cu pantaloni scurţi de culoare bleumarin, tricou bleumarin, halat alb şi mască chirurgicală şi purta adidaşi de culoare neagră cu talpă albă.

În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: sesizarea secţiilor 15 şi 26 Poliţie, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi Secţia Urmăriri din cadrul Direcţiei Generale a Municipiului Bucureşti, cooperarea cu Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, precizează sursa citată.

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei verificări interne, care să stabilească circumstanţele procedurii evenimentului.

Părăsirea de sub escortă fără autorizare este asimilată evadării şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Penitenciarul anunţă că, pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, oamenii pot apela la numărul unic de urgenţe 112 sau Penitenciarul Bucureşti – Rahova, la numărul de telefon: 021/420 0810, 0752.090.229.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS