17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFace puşcărie pentru jafurile comise pe străzile Craiovei

Face puşcărie pentru jafurile comise pe străzile Craiovei

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare un bărbat de 41 de ani, judecat pentru tâlhărie şi tâlhărie calificată. Potrivit oamenilor legii, în decembrie 2021, în ziua de Crăciun, bărbatul a atacat o tânără de 17 ani şi i-a sustras o sumă de bani şi telefonul mobil. Pe 3 ianuarie, bărbatul a făcut alte două victime. Una este o femeie de 60 de ani, căreia i-a sustras telefonul mobil şi 650 de lei.

Potrivit reprezentanţii IPJ Dolj, bărbatul a comis două dintre tâlhării pe data de 3 ianuarie, anul acesta. Una dintre victime este o femeie de 60 de ani, care a fost atacată pe strada Maria Tănase din Craiova.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi prin apel 112, cu privire la faptul că, pe strada Maria Tănase din Craiova, o femeie a fost deposedată de telefonul mobil de către un bărbat care ulterior a părăsit zona, plecând în fugă, într-o direcţie necunoscută(…).

În urma activităţilor desfăşurate, pe strada Castanilor din Craiova, poliţiştii au depistat un bărbat cu semnalmente similare celor furnizate de către persoana vătămată, asupra căruia au fost găsite telefonul mobil şi suma de 650 de lei sustrase”, au precizat oamenii legii.

Este vorba de un craiovean de 41 de ani, care a fost dus la sediul secţiei pentru a fi audiat. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că suspectul a sustras de la femeia de 60 de ani şi suma de 650 de lei. A doua victimă, tot o femeie, a fost atacată pe raza Secţiei 6, au mai explicat poliţiştii.

Tânără de 17 ani, atacată pe strada Cerna

Potrivit oamenilor legii, prima victimă a bărbatului a fost o tânără de 17 ani, care a fost jefuită pe strada Cerna din localiate.

„Poliţiştii au stabilit că, la data de 25 decembrie 2021, bărbatul în cauză, în timp ce se deplasa pe strada Cerna din Craiova, ar fi deposedat o adolescentă de 17 ani, prin constrângere, de suma de 150 de lei şi un telefon mobil, cauzând un prejudiciu de aproximativ 600 de lei”, au mai explicat poliţiştii doljeni.

Face puşcărie pentru tâlhărie şi tâlhărie calificată

Pe data de 4 ianuarie, bărbatul arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Ulterior, pe 26 ianuarie, inculpatul a fost trimis în judecată. Dosarul a fost înresgistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 6 mai. Inculpatul a fost găsit vinovat şi condamnat pentru cele trei infracţiuni comise.

După contopirea pedepselor, a fost condamnat la 6 ani şi 4 luni închisoare. Din pedeapsă se scade perioada de arest preventiv(4 ianuarie – 6 mai 2022). Instanţa a mai dispus prelevarea de probe biologice de la inculpat în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS