16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentSpărgători de autoturisme, după gratii

Spărgători de autoturisme, după gratii

Poliţiştii de la Secţia 2 Craiova au reținut doi minori de 17 ani, cercetaţi pentru furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat. Oamenii legii susţin că cei doi suspecţi au spart mai multe autoturisme parcate pe străzile din Craiova. Prejudiciul total este de 16.000 de lei.

Potrivit oamenilor legii, cercetările în acest dosar de furt calificat au fost începute la sfârşitul lunii aprilie, după ce unul dintre minori a fost prins în flagrant.

„La data de 28 aprilie, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Caiova au prins în flagrant delict un tânăr de 17 ani, din Craiova, în timp ce sustragea dintr-un autoturism parcat pe strada General Dragalina, din localitate, o borsetă ce conținea documente de identitate și bani. Tânărul a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri”, au precizat poliţiştii.

În urma cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit că suspectul este autorul mai multor spargeri de autotursime, dar şi că a avut un complice.

Astfel, în perioada 23-26 aprilie, tânărul ar mai fi sustras din alte trei autoturisme parcate în Municipiul Craiova, prin spargerea geamului laterale, bani, documente şi un telefon mobil. Ar fi fost ajutat de cel de-al doilea tânăr, tot de 17 ani, din Craiova, care ar fi asigurat zona. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 16.000 de lei.

În cursul zilei de miercuri, cei doi suspecţi au fost reținuţi de polițiști pentru 24 de ore şi încarceraţi în arestul IPJ Dolj. Sunt acuzaţi de comiterea infracțiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat. Poliţiştii au mai precizat că cei doi suspecţi urma să fie duşi la instanţa de judecată cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS