11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Sute de militari de pe portavionul USS George Washington, relocați după ce pe vas au avut loc mai multe sinucideri

(VIDEO) Sute de militari de pe portavionul USS George Washington, relocați după ce pe vas au avut loc mai multe sinucideri

-

Marina americană a permis mai multor marinari de pe portavionul USS George Washington să plece de pe navă după o serie de morți și sinucideri în rândul echipajului.
Trei militari s-au sinucis în mai puțin de o săptămână în aprilie, anunță Marina americană, potrivit abcnews.go.com.

Marinarii se mută într-o unitate locală, în timp ce portavionul cu propulsie nucleară continuă să treacă printr-un proces de realimentare și revizie la un șantier naval din Virginia. În ultimele 12 luni, șapte membri ai echipajului au murit, dintre care patru prin sinucidere, ceea ce a determinat Marina să deschidă o anchetă.

Comandantul portavionului, căpitanul Brent Gaut, a luat decizia de a permite marinarilor care locuiesc la bordul navei să se mute în alte locuințe, potrivit unui comunicat al Naval Air Force Atlantic. În prima zi a mutării, care a început luni, peste 200 de marinari au părăsit portavionul și s-au mutat într-o unitate navală din apropiere.

„Planul de mutare va continua până când toți marinarii care doresc să se mute în afara navei vor face acest lucru”, se arată în declarație.

Militarii s-au plâns de condițiile de viață de pe navă

Deși portavionul nu mai dispune de întregul său efectiv de aproximativ 5.000 de marinari, nava are între 2.000 și 3.000 de marinari care rămân la bord în timpul procesului de revizie.

Comandamentul navei încearcă să-i identifice pe marinarii care ar putea „să beneficieze și să dorească serviciile de sprijin și programele de moralitate, bunăstare și recreere (MWR)” care sunt disponibile în unitățile locale.

Decesele de la bordul portavionului au determinat-o pe Elaine Luria, un veteran al Marinei, să scrie o scrisoare șefului operațiunilor navale, amiralul Michael Gilday, cerând măsuri imediate pentru a asigura siguranța echipajului.

„Fiecare dintre aceste decese este o tragedie, iar numărul de incidente în cadrul unui singur comandament, care include până la patru marinari care și-au luat viața, ridică îngrijorări semnificative care necesită o anchetă imediată și riguroasă”, a scris Luria săptămâna trecută, menționând că a primit plângeri privind calitatea vieții la bordul navei.

„Cele 7 decese sunt din următoarele motive: 2 decese legate de sănătate, 1 nedeterminat, 1 sinucidere confirmată și 3 sinucideri aparente care rămân sub investigație”, a declarat un oficial al Forțelor Aeriene Navale Atlantic pentru ABC News într-un comunicat.

Patru dintre decese au avut loc în 2021, iar ultimele trei au avut loc într-o săptămână în aprilie.

Printre câteva modificări aduse ca răspuns la seria de tragedii și plângeri ale marinarilor cu privire la condițiile de muncă și de viață la bordul navei USS George Washington, Marina va începe să ofere locuințe temporare pentru cei care locuiesc în prezent pe navă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS