17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentŞofer accidentat mortal când încerca să stingă un incendiu la o macara

Şofer accidentat mortal când încerca să stingă un incendiu la o macara

Un şofer a fost accidentat mortal, miercuri, pe autostrada A1, în zona municipiului Arad, când încerca să stingă un incendiu izbucnit la o automacara de mare tonaj, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, citat de Agerpres.

Incendiul a fost sesizat în jurul orei 13.30, iar câteva minute mai târziu autorităţile au fost anunţate că, în acelaşi loc, un bărbat ar fi fost acroşat de un ansamblu rutier.

„Din primele cercetări efectuate de poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A1 Nădlac – Deva, a reieşit faptul că un bărbat, de 51 de ani, din judeţul Vâlcea, ar fi încercat să stingă focul izbucnit la partea din spate a macaralei de mare tonaj, aflându-se pe banda 1 de circulaţie, unde ar fi fost acroşat de un ansamblu rutier condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 60 de ani. În urma impactului, bărbatul de 51 de ani a decedat”, se arată într-un comunicat al IPJ Arad.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor care au dus la producerea accidentului, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, victima accidentului a fost găsită de paramedicii SMURD în stare de inconştientă. A fost solicitat în sprijin şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, care a continuat efectuarea manevrelor de resuscitare, ulterior fiind declarat decesul.

ISU Arad precizează că flăcările cuprinseseră una dintre cabinele automacaralei, fiind stinse de pompieri în cinci minute. Cauza probabilă de producere a incendiului este un scurtcircuit la instalaţia electrică a utilajului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS