9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentKillnet cere eliberarea sătmăreanului reținut pentru atacurile cibernetice

Killnet cere eliberarea sătmăreanului reținut pentru atacurile cibernetice

Killnet, o grupare de hackerii pro-ruși, au blocat zilele trecute mai multe siteuri din România, inclusiv pe cele ale Guvernului, Ministerului Apărării Naționale și Poliției de Frontieră.

Hackerii ruși de la Killnet amenință autoritățile din România după ce l-au reținut pe sătmăreanul Ioan Feher, din Racșa, pe motiv că i-ar fi ajutat pe infractori să găsească ținte. Aceștia au dat un ieri ultimatum de 48 de ani, în caz contrar, indivizii susțin că vor ”distruge România”.

Hackerii ruși susțin că sătmăreanul nu ar fi un membru al grupării infracționale, iar dacă nu îl vor elibera, atunci va ataca infrastructura critică din spitalele din România, fiind vizați pacienții de pe Terapie Intensivă.

”Fac apel la Guvernul României! Această persoană nu are nicio legătură cu Killnet! A fost membru al grupului de telegram. Cum le puteți spune oamenilor voștri că un tip ne-a ajutat cu atacurile? Este atât de stupid. Aveați pur și simplu nevoie de orice persoană care să își asume vina pentru colapsul României. Lăsați acea persoană în pace. Dacă nu este eliberat în 48 de ore, voi distruge România, Marea Britanie și (Republica) Moldova. Vă voi distruge întreaga structură de informații și chiar și Ministerul Sănătății. Toate ventilatoarele vor fi atacate. Abia atunci veți începe să realizați că ați făcut o greșeală”, a scris gruparea Killnet.

Continuă anchetele în România și Marea Britanie

Ioan Feher a fost reținut și audiat de Poliția din Marea Britanie fiind suspectat de implicare în recentele atacuri informatice asupra unor site-uri din România.
Acesta ar fi tradus din limba rusă în limba română mesajele transmise de hackerii ruși și ar fi indicat site-uri din România care ar prezenta vulnerabilități sau ar fi relevante.

Pe pagina sa de Facebook, sătmăreanul de 23 de ani își arată atașamentul necondiționat față de Rusia și față de acțiunile sale în Ucraina, conform presasm.ro, care prezintă o fotografie cu el.
Anchete în România și Marea Britanie în cazul atacurilor cibernetice din țara noastră. După ce marți poliția britanică a arestat un român suspectat de implicare în atacurile cibernetice din ultimele zile asupra unor site-uri din țara noastră, continuă anchete în Marea Britanie și România pentru identificarea tuturor membrilor rețelei.

Autoritățile de la București au emis mandatul de reținere a individului, suspectat că le-a fost complice hackerilor ruși, indicându-le acestora ce pagini să vizeze, anume ale unor instituții publice și redacții de presă.
DIICOT a deschis un dosar penal pentru perturbarea funcționarii sistemelor informatice și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Inițal, perchezițiile la domiciliul românului au fost făcute de polițiștii britanici, spunea marți ministrul de Interne, Lucian Bode.
Directoratul pentru Securitate Cibernetică, STS și SRI ne recomandă să facem update-uri la la programele informatice care ne protejează de viruși, să facem copii de siguranță la informațiile stocate în telefoane sau calcuculatoare și să nu deschidem mesaje sau linkuri suspecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS