12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDosar penal pentru arderea de deşeuri, la Coşoveni

Dosar penal pentru arderea de deşeuri, la Coşoveni

Comisarii Gărzii de Mediu au aplicat două amenti în valoare de 20.000 de lei în urma unei acţiuni desfăşurate împreună cu jandarmii Grupării Mobile Craiova în comuna doljeană Coşoveni. Potrivit oamenilor legii, amenzile au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor OG 92/2021 privind regimul deșeurilor. De asemenea, jandarmii au întocmit acte de constatare pentru infracțiunea de incendiere a oricărui tip de deșeuri.

Potrivit oamenilor legii, acţiunea a avut loc în cursul zilei de marţi.

„Marți, 03 mai, jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova au desfășurat, în comun cu comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Dolj, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite la regimul deșeurilor, pe raza localității Coșoveni, Dolj.

Pe timpul acțiunii, au fost întocmite actele de constatare pentru infracțiunea de incendiere a oricărui tip de deșeuri și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 20.000 lei, pentru lipsa autorizației pentru operațiuni cu deșeuri și gestionarea deșeurilor fără a lua măsuri pentru evitarea riscurilor de contaminare și afectare a mediului, potrivit OUG 92/ 2021″, au precizat jandarmii.

Aceştia din urmă mai spun că astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS