9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentAproape 500 de persoane spitalizate în urma furtunilor de nisip în Irak

Aproape 500 de persoane spitalizate în urma furtunilor de nisip în Irak

Aproximativ 500 de persoane au fost spitalizate, majoritatea fiind cazuri de sufocare uşoară, după o serie de furtuni de nisip care s-au declanşat duminica trecută în centrul şi în vestul Irakului, au informat miercuri surse oficiale citate de EFE.

„Aproape 500 de cazuri de sufocare raportate în mai multe zone din Irak au necesitat spitalizare, 90% dintre acestea fiind cazuri uşoare”, a declarat pentru EFE Abbas Mansurun, purtător de cuvânt al biroului de informaţii al Ministerului irakian al Sănătăţii.

De duminică, 1 mai, zonele învecinate Bagdadului şi provinciile Al Anbar, Kerbala, Nayaf şi Saladdin au fost afectate de furtuni de nisip care au devenit un fenomen recurent în ultimii ani în această ţară arabă.

Furtunile au obligat întreruperea traficului şi activităţii pe Aeroportul Internaţional din Bagdad

Furtunile au obligat întreruperea traficului şi activităţii pe Aeroportul Internaţional din Bagdad din cauza vizibilităţii slabe, potrivit mediilor locale.

Irakul este o ţară foarte vulnerabilă la schimbările climatice, având în vedere că în ultimii ani a fost afectat de o scădere a volumului de precipitaţii şi de temperaturi înalte.

Aeroportul Internaţional din Bagdad a informat miercuri într-un comunicat că traficul aerian a fost întrerupt „ca urmare a vremii nefavorabile şi a vizibilităţii slabe, la mai puţin de 500 de metri”, fapt ce a necesitat mai multe ore pentru reluarea activităţilor.

În noiembrie anul trecut, Banca Mondială a avertizat că Irakul s-ar putea confrunta cu o scădere cu 20 la sută a resurselor de apă disponibile până în anul 2050, ca urmare a schimbărilor climatice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS