21.8 C
Craiova
miercuri, 10 august, 2022
Știri de ultima orăEvenimentProcurorii DIICOT au reţinut 14 persoane într-un dosar ce vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri

Procurorii DIICOT au reţinut 14 persoane într-un dosar ce vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri

Procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al DIICOT au reţinut 14 persoane, într-un dosar ce vizează săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, anunță Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de DIICOT, inculpaţii au vândut droguri de risc şi mare risc, precum şi substanţe cu proprietăţi psihoactive, mai multor consumatori din judeţul Constanţa, în comunităţile în care locuiesc.

Au fost efectuate 42 percheziţii domiciliare

„Măsura a fost dispusă după ce, la data de 27.04.2022, au fost efectuate un număr de 42 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa, în urma cărora au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, cantităţile de 573 de comprimate de ecstasy, aproximativ 95 de grame de canabis, 60 de grame de rezină de canabis şi 35 de grame de 3-CMC, mai multe instrumente folosite pentru cântărirea, porţionarea şi ambalarea drogurilor, 32 telefoane mobile, sumele de 20.350 de lei, 2.400 de euro şi 2.000 de lire sterline, precum şi bunuri cu valoare probatorie”, se precizează în comunicat.

Cele 14 persoane reţinute vor fi prezentate la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă

Conform aceleiaşi surse, cele 14 persoane reţinute vor fi prezentate în cursul zilei de vineri la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea, în cazul unui alt inculpat se va propune arestarea preventivă în lipsă.

Acţiunea DIICOT a beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime Constanţa, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, precum şi al Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS