12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentO fetiță a murit, după ce o barcă s-a scufundat în largul coastei libaneze. 45 de persoane au fost salvate

O fetiță a murit, după ce o barcă s-a scufundat în largul coastei libaneze. 45 de persoane au fost salvate

O fetiţă de un an şi jumătate a murit şi 45 de persoane au fost salvate sâmbătă, după scufundarea unui vas transportând aproximativ 60 de migranţi în largul coastelor Libanului, unde traversările soldate cu victime s-au înmulţit din cauza unei crize economice fără precedent, potrivit www.washingtonpost.com.

Cincisprezece persoane rămân date dispărute.

„Patruzeci şi cinci de persoane au fost salvate şi cadavrul unui copil” a fost recuperat de pe ambarcaţiunea care s-a scufundat în apropierea coastelor oraşului Tripoli, în nordul ţării, a declarat ministrul lucrărilor publice şi transporturilor, Ali Hamie, pentru un post de radio local.

El a precizat că aproximativ 60 de persoane se aflau pe acest vas care transporta migranţi ilegali din Liban.

Directorul portului Tripoli, Ahmad Tamer, a indicat, la rândul său, că unităţi navale şi ambarcaţiuni civile s-au îndreptat spre insula Ramkine, în largul Minei, după ce a aflat că acolo s-a scufundat o barcă care transporta migranţi ilegali îndreptaţi spre Cipru.

„Căutările continuă”, a spus Ali Hamie.

Crucea Roşie libaneză a declarat că a trimis 10 ambulanţe la Tripoli. Un corespondent al AFP a constatat că armata a închis portul, permiţând doar ambulanţelor să pătrundă în zonă.

Părăsesc țara din cauza sărăciei

Familiile unor pasageri s-au adunat pentru a afla noutăţi, dar li s-a interzis accesul.

Libanul, ţară cu aproximativ şase milioane de locuitori, se confruntă cu o criză financiară fără precedent şi, potrivit Băncii Mondiale, de o amploare asociată de obicei cu războaiele.

Moneda şi-a pierdut mai mult de 90% din puterea de cumpărare şi majoritatea populaţiei trăieşte sub pragul sărăciei.

Potrivit agenţiei ONU pentru refugiaţi, cel puţin 1.570 de persoane, printre care 186 de libanezi, au părăsit sau au încercat să părăsească Libanul ilegal pe mare între ianuarie şi noiembrie 2021.

Majoritatea sperau să ajungă pe insula Cipru, membră a Uniunii Europene, aflată la 175 de kilometri.

Această cifră este în creştere faţă de 270 de persoane, printre care 40 libanezi, în 2019.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS