13.7 C
Craiova
sâmbătă, 24 februarie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean judecat pentru o mită de 5.000 de lei

Craiovean judecat pentru o mită de 5.000 de lei

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus începerea judecării unui craiovean de 41 de ani, acuzat de dare de mită şi refuzul recoltării de probe biologice. Bărbatul, care a fost depistat conducând băut pe 7 ianuarie, ar fi încercat să mituiască poliţiştii de la rutieră cu 5.000 de lei.

Potrivit ofiţerilor Serviciului Anticorupţie Dolj, în schimbul sumei de 5.000 de lei, suspectul ar fi încercat să scape de dosarul de conducere sub influenţa alcoolului.

„În jurul orelor 02:15, un echipaj de poliţie rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Biroul Rutier, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza municipiului Craiova, județul Dolj, un bărbat care conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, conducătorul auto a refuzat să-i fie recoltate probe biologice. A fost condus la sediul Biroului Rutier Craiova, în vederea întocmirii unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, unde a oferit celor doi agenţi de poliţie suma de 5.000 lei, pe care o avea asupra sa, pentru a nu-i fi intocmite documentele de constatare a infracțiunii”, au precizat oamenii legii.

Prins în flagrant de ofiţerii anticorupţie

Agenţii de poliţie au refuzat mita oferită de şofer şi au anunţat superiorii, dar şi ofiţerii Serviciului Anticorupţie Dolj. Aceştia din urmă au organizat o acţiune de prindere în flagrant a craioveanului de 41 de ani.

„Ca urmare a sesizării, conducătorul auto a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 5.000 lei agenţilor de poliţie. În urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, au mai precizat anchetatorii.

Pe data de 7 ianuarie, inculpatul a fost dus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a admis solicitarea anchetatorilor şi a dispus arestarea inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Judecat pentru dare de mită şi refuzul recoltării de probe biologice

Mandatul de arestare a fost prelungit de instanţă pe 21 ianuarie, 14 februarie şi 7 martie. Ulterior, pe 14 martie, Curtea de Apel Craiova a admis apelul formulat de inculpat şi a dispus plasarea acestuia sub control judiciar.

Între timp, la sfârşitul lunii ianuarie, bărbatul de 41 de ani a fost deferit justiţiei. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj şi a intrat în procedură de cameră preliminară. La sfârşitul sătămânii trecute, instanţa a respuns cererile şi excepţiile invocate de inculpat şi a dispus începerea judecăţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS