20.6 C
Craiova
duminică, 26 iunie, 2022
Știri de ultima orăPoliticaEuropaUE acordă Ucrainei un nou ajutor umanitar în valoare de 50 de milioane de euro

UE acordă Ucrainei un nou ajutor umanitar în valoare de 50 de milioane de euro

Uniunea Europeană a anunţat că va acorda o nouă finanţare umanitară în valoare de 50 de milioane de euro pentru a-i sprijini pe civilii afectaţi de invazia Rusiei în Ucraina.

Reprezentanţii UE au anunţat că noua finanţare „va răspunde celor mai presante nevoi umanitare” prin furnizarea de servicii medicale de urgenţă, acces la apă potabilă, adăpost şi protecţie, notează Mediafax.

„Cu milioane de oameni în mişcare sau blocaţi în zonele de război active, nevoile din Ucraina sunt deja enorme. Acum, trebuie să fim pregătiţi pentru o nouă intensificare a atacurilor nemiloase ale Rusiei asupra Ucrainei, în special în est. Cu această sumă suplimentară de 50 de milioane de euro, UE continuă să pună rapid la dispoziţia partenerilor săi fonduri umanitare pentru a intensifica în continuare asistenţa.

Aceasta va ajuta oamenii din zonele greu accesibile, care nu au acces la asistenţă medicală, apă şi electricitate, precum şi pe cei, care au fost nevoiţi să fugă şi să lase totul în urmă. Ucraina, suntem alături de voi”, a declarat comisarul UE pentru gestionarea crizelor, Janez Lenarcic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Lacul Techirghiol s-a colorat în roz

Lacul Techirghiol s-a colorat în roz. În apă, plutesc...

ȘTIRI GdS