9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentNavele ruseşti nu mai pot intra în porturile din România, începând de astăzi

Navele ruseşti nu mai pot intra în porturile din România, începând de astăzi

Navele rusești mai au acces în porturile României începând de duminică, 17 aprilie, de la ora 0:00. Vasele rusești nu mai au voie să acosteze în porturile românești nici de la Marea Neagră, nici de la Dunăre. Decizia a fost luată de Ministerul Transporturilor și se aliniază regulamentelor Uniunii Europene. 

Astfel, se interzice accesul în porturile românești al oricărei nave înmatriculate sub pavilionul Rusiei, inclusiv al navelor care și-au schimbat pavilionul rus în pavilionul oricărui alt stat sau care și-au schimbat înmatricularea în Rusia în înmatricularea în oricare alt stat, după 24 februarie 2022, precizează un comunicat al Autorității Navale Române.

Interdicția este valabilă inclusiv pentru iahturi, adică vasele care nu transportă mărfuri sau care nu au la bord mai mult de 12 pasageri. De asemenea, nu au voie în porturile românești nici ambarcațiunile de agrement sau motovehiculele nautice.

Sunt exceptate de la regulă navele care transportă gaze naturale și petrol, produse chimice, combustibil nuclear, cărbune, produse medicale, agricole și alimentare, dar și transporturile umanitare, notează Mediafax.

De asemenea, accesul este permis și pentru navele care au nevoie de o escală de urgență din motive de siguranță maritimă, pentru cele care au nevoie de asistență sau care caută un loc de refugiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS