6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTaximetrist băut la volan, acuzat de dare de mită

Taximetrist băut la volan, acuzat de dare de mită

Procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Mehedinţi au dispus, miercuri, plasarea sub control judiciar a unui bărbat de 36 de ani, acuzat de dare de mită. Potrivit oamenilor legii, bărbatul a fost despistat conducând un taxi sub influanţa băuturilor alcoolice. A încercat să mituiască cu 900 de lei un poliţist pentru a scăpa de dosarul penal.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost depistat conducând băut miercuri, în Drobeta Turnu Severin.

„În cursul zilei de 13.04.2022, doi agenți de poliție din cadrul IPJ Mehedinți, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin o persoană care conducea pe drumurile publice un autoturism în regim de taxi, iar cu ocazia testării cu aparatul alcooltest, a rezultat că are o concentrație alcoolică de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la unitatea medicală în vederea recoltării de probe biologice.

În această din urmă împrejurare, conducătorul auto i-a promis și oferit ulterior unui membru al echipajului de poliție suma de 900 lei, pentru a-l determina pe acesta să nu întocmească actele privind constatarea săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, au precizat ofiţerii anticorupţie.

Cercetat sub control judiciar pentru dare de mită

Agentul de poliție a refuzat primirea banilor şi a sesizat Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți. Aceştia din urmă au realizat o acţiune de prindere în flagrant a taximetristului.

Încercarea de mituire a agentului de poliţie a fost filmată cu bodycam-urile oamenilor legi. Tot miercuri, suspectul a fost dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinți. Procurorul de caz a dispus plasarea inculpatului sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS