16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCel mai mare jaf din istorie de criptomonede

Cel mai mare jaf din istorie de criptomonede

Guvernul SUA a asociat hackerii nord-coreeni de furtul unor criptomonede în valoare de sute de milioane de dolari, legate de popularul joc online Axie Infinity, potrivit firmelor de criminalistică digitală, potrivit www.coindesk.com.

Ronin, o reţea de tip blockchain care le permite utilizatorilor să transfere criptomonede în şi în afara jocului, a declarat că banii digitali în valoare de aproape 615 milioane de dolari au fost furaţi pe 23 martie.

Nimeni nu a atribuit în mod explicit vina pentru acest furt dar, joi, Trezoreria SUA a identificat o adresă de monedă digitală folosită de hackeri ca fiind sub controlul unui grup de hacking nord-coreean numit adesea „Lazarus”.

Firmele de analiză blockchain, inclusiv Chainalysis şi Elliptic, au declarat că desemnarea a confirmat că Coreea de Nord se află în spatele atacului.

O persoană familiarizată cu problema a confirmat că hackerii nord-coreeni au fost în centrul investigaţiei companiei de securitate cibernetică în ultimele două săptămâni.

Trezoreria SUA nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

CrowdStrike, care a fost angajat de Sky Mavis pentru a investiga încălcarea, a refuzat să comenteze.

Aleksander Larsen, co-fondatorul Sky Mavis, care autorul Axie Infinity, a refuzat să comenteze.

O postare pe blogul oficial Ronin afirmă că FBI a atribuit atacul cibernetic Grupului Lazarus şi că Departamentul de Trezorerie al SUA a sancţionat adresa care a primit fondurile furate.

Statele Unite spun că grupul de hacking Lazarus este controlat de Reconnaissance General Bureau, biroul principal de informaţii al Coreei de Nord. Acesta a fost acuzat de implicare în atacurile ransomware ”WannaCry”, piratarea băncilor internaţionale şi a conturilor clienţilor şi atacurile cibernetice din 2014 asupra Sony Pictures Entertainment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS