22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentElena Udrea rămâne în arest în Bulgaria

Elena Udrea rămâne în arest în Bulgaria

Instanța din Sofia a decis în urmă cu puțin timp ca Elena Udrea să rămână în arest în Bulgaria. Curtea a confirmat tot ce s-a decis în primă instanţă la Blagoevgrad.

Curtea a decis că mandatul de arestare întrunește toate aspectele necesare. În plus, a mai motivat Curtea de Apel din Sofia, există pericolul ca Elena Udrea să fugă.

Avocaţii fostului ministru al Turismului au cerut arest la domiciliu pentru Elena Udrea, invocând faptul că are un copil mic şi probleme de sănătate. Tot apărătorii au solicitat arest la domiciliu cu brățară electronică, pentru a putea fi urmărită. 

În ultimele zile, fostul ministru a stat în arest, iar audierea s-a făcut după ce autoritățile din România au solicitat extrădarea Elenei Udrea.

Ea a fost condamnată săptămâna trecută la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Decizia aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție și este definitivă.

Polițiștii nu au găsit-o pe Elena Udrea la domiciliu pentru a pune în executare mandatul de arestare. Ca urmare, autoritățile române au început procedurile și Udrea a fost dată în urmărire generală.

Ulterior, ea a fost depistată pe teritoriul Bulgariei aproape de granița cu Grecia. Fostul ministru român a fost reținut în baza unui mandat al procurorului bulgar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS