16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj(VIDEO) Dolj: Reţinuţi pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat

(VIDEO) Dolj: Reţinuţi pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat

-

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Melineşti au reţinut, pentru 24 de ore, un adolescent de 15 ani şi un tânăr de 22 de ani, ambii din Craiova, primul bănuit de comiterea infracţiunii de furt calificat iar cel de-al doilea de comiterea infracţiunii de complicitate la furt calificat.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că la data de 20 şi 22 februarie 2021, adolescentul de 25 ani, împreună cu alti 6 bărbaţi, care în prezent sunt arestaţi preventiv, ar fi pătruns în curtea unui bărbat de 40 de ani, locaţie situată în extravilanul comunei Şimnicu de Sus şi ulterior într-o anexă, de unde ar fi sustras mai multe piese auto second hand provenite din dezmembrări, creând un prejudiciu de aproximativ 216.000 de lei.

Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti în proporţie de 80%.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că tânărul de 22 de ani, în noaptea de 19/20 februarie 2021, ar fi ajutat la comiterea infracțiunii de furt calificat, prin aceea că, ar fi pus la dispoziția persoanelor bănuite de comiterea faptei, un vehicul cu care ar fi fost transportate o parte dintre bunurile sustrase.

În cursul zilei de ieri, cei în cauză au fost depistaţi de poliţişti şi conduşi la sediul poliţiei pentru audieri.

În urma probatoriului administrat de poliţişti, cei doi au fost reținuţi, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat şi complicitate la furt calificat, fiind introduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj.

În cursul acestei zile, cei în cauză vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Încep lucrările la Spitalul Regional Craiova! Ce firmă a...

Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate (ANDIS) a...

ȘTIRI GdS