10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTurc prins cu droguri învelite în plumb, la Calafat

Turc prins cu droguri învelite în plumb, la Calafat

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea unui bărbat de 53 de ani, cetăţean turc, acuzat de trafic internațional de droguri de mare risc. Potrivit anchetatorilor, în tirul condus de bărbat, poliţiştii de frontieră de la Calafat au descoperit aproape 39 kilograme de opiu. Drogurile erau acoperite cu plumb şi ascunse în două grătare de metal. În februarie, tot la Calafat, un alt şofer turc a fost prins cu 81 kilograme de opiu.    

Potrivit oamenilor legii, şoferul suspectul venea din Turcia şi transporta peşte către firme din Franţa şi Italia. În urma contolului, poliţiştii de frontieră de la Calafat au descoperit 480 de pachete de ţigări cu timbre fiscale turceşti, dar şi aproape 39 kilograme de droguri.

„În data de 10 aprilie 2022, în jurul orei 23.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – județul Dolj s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 53 de ani, aflat la volanul unui autocamion. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire, pește, încărcat din Turcia pentru societăţi din Franţa şi Italia.

În urma controlului preliminar efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în lăzile de depozitare ale remorcii, 480 de pachete cu țigări, care aveau aplicate timbre fiscale de Turcia”, au precizat poliţiştii de frontieră.

Droguri învelite în plumb, ascunse în două gratare

Ulterior, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. Pe șasiul remorcii, în compartimentul pentru depozitare, au fost descoperite două grătare din metal. Acestea erau prevăzute cu câte un spațiu de colectare, închis ermetic prin sudare. Acolo au fost găsite două pachete cu opiu, învelite în plumb.

„S-a constatat faptul că fiecare cutie conține câte un pachet, acoperit în material din plumb, în interiorul căruia se afla o substanță solidă de culoare maronie (posibil opiu), în cantitate totală de 38,6 kilograme. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţa neagră, drogurile ar valora aproximativ 600.000 euro”, au mai explicat oamenii legii.

Cercetările au fost preluate de procurorii DIICOT, care au dispus reţinerea şoferului turc pentru o perioadă de 24 de ore. Bărbatul este acuzat de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

Şofer turc, arestat pentru trafic de droguri de mare risc

Un alt transport de opiu a fost descoperit de poliţiştii de frontieră din Calafat la începutul lunii februarie. Este vorba de 81 kilograme de opiu, care erau ascunse într-un tir condus tot de un cetăţean turc.

Procurorii DIICOT au precizat că drogurile erau ascunse sub paravântul cabinei tirului condus de cetățeanul turc, de 48 de ani. Şoferul transporta mase plastice și circula pe ruta Turcia-Germania.

Inculpatul a fost arestat preventiv pe data de 2 februarie, printr-o hotărârea a Tribunalului Dolj. Mandatul de arestare a fost prelungit de instanţă pe 24 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS