10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFac puşcărie pentru o cultură de canabis

Fac puşcărie pentru o cultură de canabis

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins apelurile formulate de doi cetăţeni spanioli, condamnaţi la câte un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru trafic de droguri de risc. Potrivit anchetatorilor, inculpaţii au cultivat sute de plante de canabis într-un imobil din comuna doljeană Brădeşti. Instanţa a dispus şi confiscarea imobilului în care a fost descoperită cultura de canabis.

Potrivit procurorilor DIICOT, pe 25 martie 2021, ofiţerii de combatere a criminalităţii organizate au aflat că într-un imobil din comuna Brădeşti, deţinut de un cetăţean spaniol, erau cultivate plante de canabis. Era vorba de un imobil cu parter şi etaj, ce prezenta urmele unui incendiu. În casă au fost găsite instalaţii de iluminare şi de alimentare cu apă, folosite pentru cultivarea plantelor de canabis.

„La data de 26.03.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună ofițeri de poliție judiciară au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia a fost identificată o plantație indoor de canabis, dotată cu sisteme de iluminare, încălzire şi irigare. Au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi 708 plante de canabis, totalizând 103,5 kilograme de masă vegetală, şi 19,5 kilograme de inflorescențe de canabis”, au explicat anchetatorii.

După audieri, procuririi DIICOT au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a celor doi suspecţi. Cei doi au fost acuzaţi de comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Ulterior, pe 28 martie 2021, inculpaţii au fost arestaţi preventiv. Mandatele de arestare au fost emise de Tribunalul Dolj.

Cei doi cetăţeni spanioli, condamnaţi cu executare

Cei doi cetăţeni spanioli au fost deferiţi justiţie pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj la începutul lunii iunie 2021. Pe 16 decembrie, instanţa s-a pronunţat. Cei doi inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi şi au fost condamnaţi la câte un an şi şase luni de închisoare cu executare. Hotărârea instanţei a fost atacată cu apel de cei doi inculpaţi. Miercuri, pe 6 aprilie, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins acţiunile inculpaţilor. Hotărârea instanţei este definitivă, aşa că cei doi spanioli trebuie să execute pedepsele stabilite de Tribunalul Dolj.

Din pedepsele primite de inculpaţi se scade perioada petrecută în arest preventiv(27 martie 2021 – 6 aprilie 2022).

Imobilul şi o autoutilitară, confiscate de instanţă

În decembrie, anul trecut, Tribunalul Dolj a dispus confiscarea de la inculpaţi a drogurilor ridicate din imobilul din Brădeşti. Au fost confiscate şi instalaţiile folosite pentru cultivarea plantelor. În plus, au fost confiscate sumele de 5.800 de lei şi 100 de euro.

Judecătorii doljeni au dispus şi confiscarea imobilului din Brădeşti, care este pe numele unui alt cetăţean spaniol, dar şi a unei autoutilitare.

„Confiscă de la cetăţeanul spaniol P.S.M. imobilul situat în comuna Brădeşti, satul Brădeşti, compus din teren intravilan în suprafaţă de 3295 de m.p., ce se identifică cu numărul cadastral 70227, şi construcţii, ce se identifică cu numărul cadastral 70227-C1. De la cetăţeanul spaniol P.C.H. confiscă autoutilitara marca Volkswagen, model Transporter”, se arată în hotărârea instanţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS