11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentCraiovean înşelat cu 60.000 de lei și 60.000 de euro, prin metoda "COVID-19"

Craiovean înşelat cu 60.000 de lei și 60.000 de euro, prin metoda „COVID-19”

Judecătoria Craiova a dispus arestarea preventivă a trei bărbaţi din Constanţa, acuzaţi de înşelăciune şi tentativă de înşelăciune. Potrivit oamenilor legii, suspecţii au convins un craiovean de 84 de ani să le dea sumele de 60.000 de lei şi 60.000 de euro. Cei trei au fost la un pas să obţină 10.000 de lei şi de la o craioveancă de 70 de ani. În ambele cazuri, suspecţii au susţinut că banii sunt pentru tratamentul unor rude ale victimelor, care ar fi fost infectate cu COVID-19.

Poliţiştii doljeni au precizat că ambele infracţiuni au fost comise de cei trei constănţeni pe data de 1 martie.

„În fapt, trei bărbați din județul Constanța, sunt bănuiți că la data de 01 martie 2022, prin inducerea în eroare, ar fi contactat telefonic o femeie de 70 de ani, din municipiul Craiova, pe care ar fi încercat să o determine să le înmâneze suma de 10.000 de lei, sub pretextul asigurării tratamentului fiicei sale, infectată cu Sars Cov 2 și aflată în stare gravă la un spital din Craiova. Întrucât femeia a avut dubii cu privire la cele solicitate de bărbați, aceasta a refuzat să le înmâneze banii. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

În cursul aceleiași zile, bărbații ar fi contactat telefonic un bărbat, de 84 de ani, tot din municipiul Craiova, căruia i-ar fi prezentat o situație nereală și de la care ar fi primit suma de 60.000 de lei și 60.000 de euro. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune”, au precizat oamenii legii.

Prinşi cu focuri de armă, în Bucureşti

Cercetările în acet dosar au fost preluate de procurorii Parchtului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. În noaptea de 31 martie, cei trei suspecţi au fost prinşi în flagrant de poliţişti. Acţiunea de prindere în flagrant a avut loc în Bucureşti.

„În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii Secției 5 Poliție Craiova, sub directa coordonare a procurorului de caz, cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a fost organizat un flagrant delict, în municipiul București. Pentru prinderea bărbaților a fost folosit și armamentul din dotare, aceștia executând foc în plan vertical”, au mai explicat poliţiştii doljeni.

Arestaţi preventiv pentru 30 de zile

După acţiunea de prindere în flagrant, cei trei bărbați au fost duși la sediul Secției 5 Craiova. După audieri, cei trei reținuți pentru 24 de ore. Pe 1 aprilie, inculpaţii au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Mandatele de arestare au fost emise de Judecătoria Craiova.

„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor P.R, C.F. şi I.I. pe o durată de 30 zile, de la data de 01.04.2022 până la data de 30.04.2022, inclusiv”, a dispus instanţa. Judecătorii craioveni au respins cererile formulate de inculpaţi de plasare în arest la domiciliu.

Cei trei inculpaţi, „şcoliţi” la Poarta Albă

Potrivit presei din Constanţa, cei trei bărbaţi nu sunt la prima faptă de acest fel. De altfel, doi dintre ei au fost puşi sub acuzare în dosare de înşelăciune comise prin metoda „Accidentul”. Infracţiunile ar fi fost comise pe când erau încarceraţi în Penitenciarul Poarta Albă, pentru alte fapte, notează replicaonline. Al treilea inculpat ar fi fost deţinut în acelaşi penitenciar pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS